SLUNJ: Sv. Florijan i vatrogasci

Nedelja, 2. 5. 2010.

 

Nakon jutarnje mise u 8 sati 2. svibnja župnik mons. Mile Pecić održao je roditeljski sastanak s roditeljima prvopričesnika (treći razredi). Za prvu pričest 6. lipnja u župi se priprema 46 djece. Djeci će na raspolaganju biti zajedničke haljine kako bi se izbjeglo nezdravo natjecanje u odijevanju. Nakon mise majke će prirediti kolače. Župnik je uz projekciju zanimljivih fotografija govorio o rastu djece u vjeri i roditeljima kao prvim odgajateljima u vjeri.
Na misi u 9 sati u župnoj crkvi bili su hodočasnici iz Poljske, iz iz župe Pyskovice, biskupija Glivice. Pratio ih je svećenik Adam Jasiurkovski. Na proputovanju su u Međugorje. Od svih srednjo- i istočnoeurposkih naroda najčešće se u Slunj svrate i slave misu Poljaci.
Na misama su bili i članovi komune "Mondo nuovo" iz Kistanja kod Knina. Boris i Dario, mladići koji su na dobrom putu da se oslobode ovisnosti, na obje mise su dali svjedočanstvo o svom putu u pakao droge i mukotrpnom izlasku iz njega. Mladići su u kombiju dovezli i rukotvorine (slike, raspela, suvenire) koje izrađuju u procesu terapije te ih ponudili na prodaju.

  Vijesti - Sve