Dan općine Cetingrad

Petak, 8. 8. 2014.

  U koncelebraciji su mjesni župnik mons. Marijan Ožura, župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić, župnik Kastva i domaći sin dr. Franjo Jurčević te župnik Cvitovića mr. Antonio Čutura. Misi su nazočili brojni župljani kao i brojni dužnosnici, načelnici općina i gradonačelnici gradova, predstavnici Karlovačke županije na čelu s predsjednikom županijske skupštine Željkom Bokulićem i zamjenicima župana Josip Šafarom i Ivanom Banjavčićem . Uz domaćeg sina generala Tomu Medveda misi je nazočio i general pukovnik Mladen Markač, novi počasni građanin općine Cetingrad.

Kao što je Isus prepustio sv. Petru vođenje Crkve prepoznavši u njemu stjenovite temelje, tako i narodi trebaju paziti da svoju sudbinu grade na čvrstoj stijeni, a ne na klizištima. Ne bi trebalo slaviti ono što nije dobra podloga, kao što je slučaj s prvom puškom. Nije dobro slaviti činjenicu da nekoga poraziš i onda nad njim vršiš teror. Mi gradimo temelje na pobjedi pravde. Ako će to biti na mržnji, onda je to klizište. Sve dobro što su branitelji učinili, učinili su uz Božju pomoć za zemaljsku domovinu. Zato i slavimo Dan domovinske zahvalnosti jer kao što djeca pripadaju majci, mi pripadamo domovini. I vi Cetingrađani temeljite budućnost na stijeni pa ćete biti pobjednici.
Nakon mise održana je komemoracija kod spomenika poginulim braniteljima, polaganje vijenaca i paljenje svijeća te molitva odrješenja za sve poginule koju je predvodio mons. Marijan Ožura. U nastavku je održana svečana sjednica općinskog vijeća općine Cetingrad na kojoj je generalu Mladenu Markaču uručena povelja počasnog građanina. Između ostalog general Markač je poručio da su branitelji svoju domovinu izgradili na duhovno čvrstim temeljima.

cetingrad prizanje markacucetingard uzvanicicetingrad misa

  Vijesti - Sve