Zbor Svetog Mihovila u Gornjoj Glini

Srijeda, 1. 10. 2014.

Posebne gošće su bile bliznakinje krštene prije par mjeseci, Lara i Sara, kćeri Janka i Slavice r. Neralić iz Gornje Gline.
Ove godine svetu misu je u nedjelju, 28. rujna u 14 sati predslavio pater Andrija Kekić, župnik u Rakovici, a pod misom je propovijedao mjesni župnik mr. sc. don Antonio Čutura. Magistar Čutura, po struci dogmatičar, tumačio je angeologiju kao dogmatsku disciplinu, te posebnu ulogu anđela i arkanđela u našem životu.

Na misi se okupilo oko 200 ljudi, najviše glinjana, te iz ostalih okolnih sela i župa. Glinjanke su ispekle "masnice" i kolače te nudile hodočasnike koji su se zadržali do 16 sati. Nakon toga slijedio je ručak u školi u Kremenu za 150 osoba. Među gostima bili su civilni predstavnici na čelu sa gradonačelnikom gosp. Jurom Katićem u pratnji svoje supruge gospođe Evice Katić.

Danas je imendan našem biskupu dr. Mili Bogoviću, pa se na poseban način molilo za njega. Naš cvitovački bogoslov Pero Jurčević, student četvrte godine teologije u Zagrebu, bio je sa drugim glinjanima domačin susreta i ručka u kremenskoj školi. On će, ako Bog da, za dvije godine završiti teologiju i postati svećenikom te zamjeniti naše stare svećenike i za sada će uz Božju pomoć biti jedini svećenik u dugoj povijesti cvitovačke župe. U kremenskoj školi, u kojoj je za večeru pripremljeno nekoliko odojaka i janjaca, ostalo se do kasno uz veselje, pjesmu i ugodno druženje. Svi su poželjeli da se sve dogodine i ponovi.

gornja-glina2

  Vijesti - Sve