bener

Međudekanatska sjednica u Cvitoviću

cvitovic medjudekanatski(Cvitović 1.6.2015.) - Međudekanatska sjednicu ogulinskog, slunjskog i udbinskog dekanata 1. lipnja 2015. održana je u župnom uredu u Cvitoviću u 10:30. Susret je počeo molitvom srednjeg časa u kapeli sv. Valentina. Potom je uslijedio pozdrav dekana domaćina preč. mr. sc. Antonia Čuture. Ogulinski dekanat je predvođen dekanom preč. Robertom Zubovićem, a udbinski mons. Tomislavom Rogićem.
Predavanje na temu: „Godina Gospodinova milosrđa“ imao je mons. Rogić. Govorio je o praksi ispovijedanja i pokorničkih bogoslužja. Jako su zanemarena i u većim župama. Svećenici su razmišljali kako obilježiti Godinu Gospodinova milosrđa u našoj biskupiji?


Uslijedilo je zatim zajedničko promišljanje o predavanju i iznošenje konkretnih pastoralnih prijedloga za novu pastoralnu godinu. Ogulinski dekan je predložio da se sastavi ekipa od tri svećenika koji bi imali pučke misije po većim župama naša biskupije. Svećenici su ga podržali. Slunjski dekan je predložio da se narodu objasni što je to opći oprost što su svećenici pozdravili i podržali.
Kratak osvrt na sjednicu Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije imao je dr. sc. Željko Blagus, župnik u Zagorju i Modrušu. Slijedila je najava susreta ministranata 18. lipnja u Senju, te drugih događaja do kraja pastoralne godine.

Tags: pokora, Slunj, međudekanatski, pokorničko bogoslužje

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice