bener

Dr. Mario Tomljanović predvodio Josipovo u Cetingradu

cetingrad(Cetingrad, 19.3.2016.) - Sv. Josip slavi se kao suzaštitnik župe Uznesenja BDM u Cetingradu, a to je i dan kada zbog velikog godišnjeg sajma to kordunsko mjesto posjete tisuće gostiju i hodočasnika. Središnje misno slavlje u subotu 19. ožujka u 12 sati predvodio je župnik župe Assunta u Rijeci dr. Mario Tomljanović u koncelebraciji mjesnog župnika mons. Marijana Ožure i svećenika Slunjskog dekanata na čelu s dekanom mr. Antoniom Čuturom. U prepunoj župnoj crkvi Uznesenja BDM nazočilo je više stotina vjernika među kojima novi ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, karlovački župan Ivan Vučić te brojni načelnici i gradonačelnici općina i gradova Karlovačke županije.

Propovjednik dr. Mario Tomljanović govoreći o liku sv. Josipa o kome nam govori samo 12 redaka evanđelja je progovorio zašto je taj lik toliko ušao u našu kršćansku bit i zašto smo mi ujedno daleko od njegove svetosti. O tome nam govore tri ključna pojma: poslušnost, čuvar i prepoznavanje ideala. Ti nas pojmovi upućuju na djelo obraćenja i slijed na putu svetosti. Najplodnije tlo za biljku Božje ljubavi je poslušnost odnosno poniznost, dok je sv. Josip čuvajući svetu obitelj pokazao ulogu oca koji skrbi i pouzdaje se u Božju providnost, za razliku od mnogih od nas kojima su riječi jače od djela. Sv. Josip je u konačnici prepoznao ideal i bit da je Bog ljubav. Učinimo prvi korak, postanimo ponizniji, postanimo čuvari i povjerujmo u ideal te krenimo putem sv. Josipa, zaključio je svoju propovijed dr. Tomljanović.
Među brojnim vjernicima na misi su nazočili i počasni građanin općine Cetingrad general Mladen Markač kao i brojni hodočasnici te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Od svećenika su koncelebrirali slunjski župnik mons. Mile Pecić, župnik Drežnik grada i Vaganca Mile Šajfar, vojni kapelan Milenko Majić, umirovljenih svećenik Leopold Barić i dvoje bogoslova.

cetingrad josipova

Tags: Cetingrad, Sv. Josip

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice