bener

Nuncij pohodio župu Cvitović

nuncij6(Cvitović, 20.3.2016.) - Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico na Cvjetnicu 20. 03. 2016. u pratnji tajnika p. Ivice Hadaša, S. J. i u zajedništvu sa mjesnim biskupom ordinarijem mons. Milom Bogovićem, pohodio je župu sv. Nikole biskupa u Cvitoviću. Dočekao ga je župnik i dekan don Antonio Čutura i domaći bogoslov Petar Jurčević sa vjernicima od kojih su neki biti u narodnim nošnjama, te sa članovima Župnog pastoralnog vijeća.


Na početku je župnik don Antonio pozdravio Nuncija i zaželio mu dobrodošlicu. Nakon pozdrava župljani su mu uručili prigodne darove (kruh u obliku sunca, pisanice, domaće likere i druge tradicionalne proizvode cvitovačke župe).
Tristotinjak vjernika pozorno je slušalo Nuncija koji im se srdačno obratio, uputio pastirsku riječ, te prenio poruke Svetog oca Franje posebno one vezane uz Godinu Božanskog Milosrđa .
Nuncij je izrazio zadovoljstvo povezanošću vjernika gospićko - senjske biskupije sa svojim pastirima. Pohvalio je mjesnog biskupa mons. Bogovića zbog njegove zauzetosti u predvođenju ove mjesne crkve.
Na kraju je Nuncij udijelio Apostolski blagoslov sa potpunim oprostom za sve vjernike koji su bili nazočni u crkvi sv. Nikole biskupa.
Opušteno i srdačno druženje nastavilo se u prostorijama župnog ureda u Cvitoviću.

nuncij4

Tags: cvjetnica, nuncij, Cvitović

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice