bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Korizmeni susret svećenika

korizmeni su sv(Gospić, 19.2.2018.) - U skladu s programom godišnjega biskupijskoga Pastoralnog plana u Gospiću je u ponedjeljak 19. veljače održan redoviti korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Prvi dio susreta, na kojem se unatoč ružnom vrjemenu okupio velik broj svećenika i obojica biskupa, održan je u katedrali. Nakon molitve Trećega časa slijedilo je pokorničko bogoslužje, koje je vodio vlč. mr. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji, održavši homiliju i ispit savjesti na temelju Osam blaženstava.

Continue Reading

Ispis E-mail

Započeo korizmeni hod

gs pepelnica1(Gospić, 14.2.2018) - U srijedu, 14. veljače 2018. na Pepelnicu ili Čistu srijedu vjernici Gospića započeli su Korizmu i hod prema slavlju Kristova uskrsnuća obredom pepeljenja i sv. misom koju je u gospićkoj katedrali u 18,00 sati predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu sa svojim tajnikom i kancelarom biskupije preč. Mišelom Grgurićem i župnikom preč. Mariom Vazgečem. Vjernici su se okupili u većem broju, a također prvopričesnici, krizmanici i ostala djeca i mladi. Pjevao je katedralni zbor pod ravnanjem Franje Puškarića.

Continue Reading

Ispis E-mail

Caritas uz Dan bolesnika u domovima za starije i bolesne

caritas i dom biskup srecko badurina(Ogulin, 13.2.2018.) - U obilježavanje svjetskog dana bolesnika koji se ove godine slavi po 26. puta nakon što ga je 13. svibnja 1992. godine utemeljio papa Ivan Pavao II. na blagdan Gospe Lurdske, uključio se i Caritas Gospićko-senjske biskupije.
Ravnatelj Caritasa vlč. Luka Blažević zajedno sa svojim djelatnicima pohodio je 12. i 13. veljače većinu ustanova koje skrbe o ljudima treće životne dobi na prostoru Gospićko-senjske biskupije. To su Domovi za stare u Otočcu, Udbini, Gospiću i Ogulinu te ih tom prilikom darovao voćem, sokovima i pekarskim proizvodima. Pri posjetu Domu za stare i nemoćne Biskup Srećko Badurina u Ogulinu vlč. Blažević je u društvu ravnateljice Nataše Vučković prenio korisnicima doma riječi nade i radosti povodom proslave Svjetskog dana bolesnih a ovom posjetom Crkva želi pokazati skrb za svoje pripadnike treće životne dobi koji su najranjiviji.

Ispis E-mail

Sjednica Zbora savjetnika i dekana

gs zbor savjetnika(Gospić, 12.2.2018.) - Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića održana je 12. veljače sjednica Zbora savjetnika i dekana Gospićko-senjske biskupije. Članovi Zbora savjetnika s biskupom Ordinarijem promišljali su o aktualnim temama Biskupije kao i konkretnim planovima koje treba ostvariti.

U drugom dijelu sastanka nazočili su dekani iz šest dekanata Biskupije, koji su oca biskupa izvijestili o protekloj pastoralnoj godini, ostvarenim planovima i stanju na župama i među klerom. Dogovorena su korizmena hodočašća Biskupije u gospićku katedralu. Također je bilo riječi o nacionalnom susretu obitelji u Solinu kao i svećeničkom danu i hodočašću svećenika riječke metropolije na grob bl. Miroslava Bulešića.

Ispis E-mail

Korizmena poruka 2018.

„Čisto srce stvori mi Bože i duh postojan obnovi u meni“ (Ps 51,12)

biskup zdenko korizmena porukaDraga braćo i sestre!
Započinjemo milosno korizmeno vrijeme kao pripravu za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Bog nas poziva da mu se u tom vremenu više otvorimo kako bi nas ispunio svojim božanskim životom te naš duh osnažio u borbi s protivštinama života koje se ne mogu izbjeći. One su naša trajna kušnja ali i trajna prijetnja da nam život učine tjeskobnim i nesretnim.

Continue Reading

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice