bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Ljetni susret bogoslova i sjemeništaraca u Slunjskom dekanatu

baljevac sjemenistarci i bogoslovi gs biskupije(Rakovica, 22.7.2018.) - Ove godine sjemeništarci i bogoslovi Gospićko-senjske biskupije svoj ljetni susret održavaju u Slunjskom dekanatu. Od 20. do 25. srpnja 8 bogoslova i 4 sjemeništarca pod vodstvom biskupova tajnika Mišela Grgurića borave u Rakovici. Uz zajedničko druženje oni će upoznati župe Slunjskog dekanata, župnike, vjernike i dobiti neophodno iskustvo u svom sazrijevanju za buduće Božje pastire.

Continue Reading

Ispis E-mail

Otvorena facebook stranica GSB

face biskupijeGospić, (IKA) - Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije otvorio je svoju facebook stranicu na adresi
/www.facebook.com/Gospićko-senjska-biskupija-781045672285406/.
Prigoda je to da se Gospićko-senjska biskupija uključi u sredstva nove evangelizacije gdje će korisnici spomenute društvene mreže i preko te stranice moći pratiti novosti i događaje u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Ispis E-mail

Nova Vrhovna uprava Družbe sestara Presvetog Srca Isusova

sestre srca IsusovogRijeka, (IKA) – Na XIX. generalnom kapitulu Družbe sestara Presvetog Srca Isusova održanom od 1. do 10. srpnja u Kući utemeljenja te družbe u Rijeci izabrana je nova vrhovna uprava za sljedeće šestogodište (2018.-2024.): vrhovna predstojnica je s. Dobroslava Mlakić, zamjenica vrhovne predstojnice i prva savjetnica je s. Robertina Medven, druga savjetnica je s. Silvana Fužinato, treća savjetnica i tajnica je s. Lidija Turić, četvrta savjetnica je s. Kristina Tunić i vrhovna ekonoma je s. Bernardina Maslać.
Duhovnu obnovu za redovnice predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, koji ih je potaknuo da ponovno krenu od Krista, vrate se svojim izvorima, karizmi, nadahnućima Evanđelja i spremno otkrivaju što danas Bog od njih želi.
Tijekom nekoliko dana radnog dijela kapitula redovnice su promišljale o Družbi, analizirale sadašnje stanje te nastojale naći smjernice za daljnje djelovanje. Koordinator kapitula bio je provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jure Šarčević.

Ispis E-mail

Sjednica dekana Gospićko-senjske biskupije

sastanak dekana(Gospić, 6.7.2018.) - Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je 6. srpnja sjednica dekanâ Gospićko-senjske biskupije. Dekani svih šest dekanata biskupije s biskupom ordinarijem promišljali su o aktualnim temama biskupije kao i konkretnim planovima koje treba ostvariti.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskup Križić slavio svetkovinu sv. Petra i Pavla u Kosinju

donji kosinj a(Donji Kosinj, 29.6.2018.)- Na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u petak 29. lipnja, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodio je euharistijsko slavlje u kapeli Sv. Petra i Pavla apostola u župi Sv. Ivana Krstitelja u Donjem Kosinju. S biskupom Križićem koncelebrirali su mjesni župnik vlč. Pero Jurčević, biskupov tajnik i kancelar preč. Mišel Grgurić, čuvar Svetišta Gospe od Krasna preč. Stjepan Zeba i župnik u Perušiću vlč. Mile Šajfar. Na početku slavlja biskupa mons. Križića, prisutne svećenike i vjernike pozdravio je domaći župnik Jurčević i zaželio svima dobrodošlicu. Potom je biskup izrazio radost da ima priliku slaviti danas sv. misu na svetkovinu Sv. Petra i Pavla u istoimenoj kapeli koju su preci kosinjskog naroda gradili s velikom ljubavlju i pobožnošću.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice