bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Počela riječka trasa Međunarodne biciklijade sv. Ivan Pavao II.

Trsat blagoslov(Rijeka, 1.5.2014.) (IKA) - Prva međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II. krenula je 1. svibnja je iz Rijeke, kao jednog od sedam gradova i marijanskih svetišta koje je u svojim pohodima u republikama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini posjetio sv. Ivan Pavao II. Bicikliste koji predstavljaju Riječku metropoliju blagoslovio je u trsatskom svetištu na početku njihova četverodnevnog pohoda putem Banje Luke fra Serafin Sabol, višegodišnji gvardijan a danas ekonom trsatskog svetišta.


Blagoslov je obavio simbolički ispred kipa Ivana Pavla II., na mjestu gdje je papa Wojtyla bio 8. lipnja 2003. godine. "Papa je priije 11 godina ušao u ovo svetište, klečao i molio za hrvatski narod. Bilo je to treći put da posjećuje Hrvatsku, u svom jubilarnom 100. putovanju u inozemstvo. Darovao nam je krunicu i poručio da se molimo za njega kao što i činimo moleći se za njegov zagovor. Vi, koji danas krećete prema Banjoj Luci, na svom putu slavite Boga, doživljavajte gostoprimstvo i gostoljubivost a i sami budite takvi. Utješite žalosne i pružajte svima pomoć uz zagovor naše Majke Božje Trsatske", zaključio je fra Serafin.
Saša Poljak iz Josipdola, Ivan Belančić iz Oštarija i Željko Magdić iz Ogulina te Josip Anušić iz Plaškog i Zvonko Ranogajec iz Ogulina, koji su logistička potpora, predstavljaju Riječku metropoliju u toj prvoj međunarodnoj utrci, a prvog dana voze etapu od Trsata do Ogulina i Oštarija odnosno svetišta Gospe od Čudesa u dužili 105 km. Cijelim putem trase veliku pomoć biciklistima pružaju djelatnici MUP-a iz Rijeke, Delnica, Vrbovskog i Ogulina. Organizator biciklijade je udruga Kristov stol - misijska europska katolička inicijativa iz Zagreba.

Tags: Gospa od Čudesa, biciklijada, Sv. Ivan Pavao II., Trsat, Banja Luka

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice