bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Božićno primanje biskupa Bogovića: Molimo se za vladare koji vole svoj narod

gs-bozicno-primanje-biskupa-bogovica(Gospić, 18.12.2014.) - Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović upriličio je tradicionalno primanje povodom Božića i Nove Godine za predstavnike javnog i društvenog života Ličko-senjske i Karlovačke županije kao i predstavnike grada Gospića. Čestitku je biskupu u ime klera biskupije uputio generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić.

„Božićno vrijeme svake godine nudi nove izazove, a ove nas godine posebno stimulira Godina evanđelja. Petnaest godina nas okupljate i u neizvjesnosti očekujemo završetak vaše dužnosti pri čemu razmišljamo o svim dobrima ostvarenima pod vašim vodstvom," zaključio je mons. Šporčić. Ličko senjski- župan Milan Kolić poručio je da biskup Bogović ima svoje mjesto u prošlosti, ali i budućnosti ove županije jer je i uspostava biskupije jedan od preduvjeta da ljudi tu ostaju. Predsjednik skupštine LSŽ i saborski zastupnik mr. Darko Milinović ne dvoji da će biskup Bogović i u budućnosti davati svoje sposobnosti za dobrobit svoje sredine.

Biskup je zatim upalio uljanicu darovanu od pape Franje 13. rujna u talijanskom mjestu Fogliano di Redipuglia na komemoraciji za poginule u Prvom svjetskom ratu. „Paleći ovu uljanicu u čast poginulih u svim ratovima simboliziram ono za što sam se borio gradeći Crkvu hrvatskih mučenika i brinuvši se za stradalnike. Kao da je bilo jučer kada sam 13. ožujka 2003. godine s Darkom Milinovićem predložio Hrvatskom saboru projekt CHM". Biskup je istaknuo i svoj aktualni projekt popisa žrtava Drugog svjetskog rata od strane partizana jer je njima za razliku od žrtava od strane Nijemaca, ustaša i četnika oduzeto dostojanstvo čovjeka. Kao drugi značajan projekt je i projekt Svehrvatskog groba koji bi se gradio na Krbavskom polju u čast svih onih kojima se ne znaju grobišta. Biskup je  zaželio da se pomolimo pred skore izbore za poglavare koji vole svoj narod, a ne one koji mu se rugaju.

gs-bozicno-primanjegs-primanje-tko-je-najstariji

Tags: Ličko-senjska županija, mons. dr. Mile Bogović, mr. Tomislav Šporčić, Božić, čestitanje

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice