bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskupi Šaško i Bogović na božićnom primanja karlovačkog župana

primanje-karl-zupana-za-dekane-biskupe(Karlovac, 22.12.2014.) - U ponedjeljak 22. prosinca u prostorijama Karlovačke županije održano je primanje Karlovačkog župana Ivana Vučića za dekane i biskupe s prostora Karlovačke županije, dva dekanata iz Gospićko-senjske biskupije Slunjski i Ogulinski), tri dekanata Zagrebačke nadbiskupije (Karlovački, Mrežnički i Ozaljsko – lipnički dekanat) te jedan dekanat Sisačke nadbiskupije (Pokupsko – vukomerički) te vojnog ordinarijata. Uz biskupe Bogovića i Šaška primanju su uz župana nazočili njegovi zamjenici i pročelnici.

Biskup Bogović je pohvalio Karlovačku županiju da je učinila puno dobra za vjernike Slunjskog i Ogulinskog dekanata a osjetila je i blagodati Crkve hrvatskih mučenika jer su održali hodočašće na čelu sa županom Vučićem. Pomoćni biskup Zagrebački Ivan Šaško je zahvalio županiji na onome što čini a što je i zajedničko Crkvi a to je socijalna zbilja istaknuvši 4 stvari koje treba u društvu promotriti a koje se nalaze u pobudnici pape Franje o Radosti evanđelja. Vrijeme je važnije od prostora, zajedništvo od sukoba, stvarnost od ideja i cjelina je važnija od pojedinog dijela. Mons. Franjo Ćuk dekan Pokupsko-vukomeričkog dekanata Sisačke biskupije prenio je pozdrav sisačkog biskupa Vlade Košića te ukazao na veliku vremensku kataklizmu u Blatnici Pokupskoj i Koritini koji su doživjeli tešku poplavu gdje je biskupija puno učinila u pomoći ljudima, kao i na stipendiranju 80-tak studenata.
Karlovački župan Ivan Vučić je na početku pozdravio novog slunjskog dekana mr. Antonija Čuturu uz zahvalu bivšem dekanu mons. Peciću. Karlovačka županija koja se prostire na tri biskupije i 8 dekanata to smatra prednošću a ne nedostatkom te u okviru svojih ovlasti i mogućnosti puno čini baš kao i Crkva na karitativno humanitarnom području. Crkvu je župan Vučić istaknuo značajnim čimbenikom socijalne skrbi koji u znatnoj mjeri pomaže državi.

Tags: mons. dr. Mile Bogović, Božić, Ivan Vučić, Karlovačka županija

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice