bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskup Bogović na uskrsni ponedjeljak u Ogulinu

og uskrsni pon(Ogulin, 6.4.2015.) - Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno je predvodio večernje misno slavlje na uskrsni ponedjeljak u Ogulinu u župnoj crkvi sv. Križa u koncelebraciji župnika i dekana ogulinskog vlč. Roberta Zubovića kao i brojnih svećenika Ogulinskog dekanata.

Na misi su nazočili ogulinski gradonačelnik Jure Turković sa zamjenikom Tonom Radočajem. Glazbom je misu uzveličao veliki župni zbor pod vodstvom s. Pankracije i uz orguljsku pratnju prof. Slavka Barčića kao i zbor mladih Glas ljubavi pod vodstvom Karle Tripalo.
Biskup je progovorio o značaju čestitanja s težištem na Uskrsu. Najdublju smisao tog čestitanja je zadovoljstvo da je pravednik dobio nagradu i da je smrt pobijedila život. Uskrs je radostan dan jer je Krist pobijedio, onaj kojeg su osudili nebeski suci. Bog je uskrsnućem svoga sina izmislio lijek protiv smrti a po receptu svog krštenja dobivamo lijek besmrtnosti. Ako smo se od Boga i odljubili, on nas ne napušta već nam daje još bolju haljinu i urese, zaključio je biskup Bogović te poručio da smo kao kršćani pozvani u današnjem svijetu biti širitelji optimističkim misli uz odašiljanje svijetlih božjih zraka.

Tags: Ogulin, Uskrs

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice