bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Božićno primanje biskupa Bogovića

gs bozicno primanje biskupa bogovica(Gospić, 21.12.2015.) - Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović upriličio je u ponedjeljak 21. prosinca u biskupskom ordinarijatu u Gospiću tradicionalno primanje povodom Božića i Nove Godine za predstavnike javnog i društvenog života s područja Ličko-senjske županije te gradova Gospića i Ogulina. Čestitku je biskupu u ime klera biskupije uputio generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić.

„ Cijelo ovo vrijeme bili ste svjetlo u Božjem narodu a u duhu nazirućeg umirovljenja zahvaljujem vam u ime klera biskupije na raznim zauzimanjima od biskupije pa do čitave Crkve u Hrvata. Tu prvenstveno mislim na završetak izrade oltarnog reljefa Crkve hrvatskih mučenika, orgulja za isto nacionalno svetište, gradnju crkve u Donjem Lapcu kao i zauzimanju za Gačanski park memorije u Otočcu. Isto tako zahvalni smo Vam na nacionalnom projektu skrbi za dostojnu sahranu brojnih nevino pobijenih, te promoviranja lika i djela bl. A. Stepinca.“


Gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić je u ime grada zahvalio biskupu na velikoj pomoći Crkve i svećenika uz koje se bolje radi i živi u gradu koji ima najveću površinu ali i najmanju gustoću naseljenosti u Hrvatskoj.
Biskup Bogović u svom je obraćanju istaknuo tri stožerne teme koje su obilježile protekle godine. Prvo je izrada oltarnog reljefa na Crkvi hrvatskih mučenika gdje je kipar Kuzma Kovačić prenio na kamen sve ono što je biskup zamislio i govorio. To je zatim gradnja nove crkve u Donjem Lapcu na prostoru u kome u Novom vijeku nije bilo gradnje katoličkih bogomolja od predturskih vremena a gdje na sreću imamo već drugog svećenika u kratkom roku. Na kraju je ukazao na nastupajuću Godinu milosrđa kroz koju je papa Franjo pokazao da je za razliku od vrsnog teologa Benedikta majstor prakse. Na kraju je vezano za aktualnu neizvjesnost oko sastavljanja Vlade preporučio molitvu.

Tags: mons. dr. Mile Bogović, Božić

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice