Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskupijski susret ministranata u župi bl. Alojzija Stepinca

Written by Zvonko Ranogajec, prof. on . Posted in Ordinarijat

og susr ministranata2(Ogulin, 16.6.2016.) - Tijekom četvrtka 16. lipnja u Ogulinu je u župi bl. A. Stepinca održan biskupijski susret ministranata Gospićko-senjske biskupije. Okupilo se preko 250 ministranata iz svih šest dekanata i većine župe biskupije s oko 30 svećenika. Susret je pozdravnim riječima otvorio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović pozdravivši pristigle ministrante u svoje i u ime domaćeg župnika fra Petra Grubišića, kao i biskupijskog povjerenika za ministrante don Anđelka Kaćunka. Ministranti su u župnu crkvu ušli svečanom procesijom u odorama zajedno sa svojim biskupom Zdenkom Križićem i svećenicima.

Pokorničko bogoslužje predslavio je domaćin, župnik fra Petar Grubišić, a mnogi ministranti su se ipovijedili. Slijedila je zatim svečana sveta misa koju je predslavio biskup gospićko-senjski mons. mr. Zdenko Križić u suslavlju generalnog vikara biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića i brojnih svećenika

Biskup Križić ministrantima je govorio o značaju molitve u životu svakog kršćanina. Govorimo li Bogu ono što nije istina i znademo li istinski što molimo, zapitao se biskup Križić te analizirao svaki dio molitve Oče naša. Pomažemo li jedni druge, posvećujemo li Božje ime da preko nas i drugi poštuju našeg Boga? Zbog nas se nažalost božje ime često pogrđuje. Da bi došli u Kraljevstvo božje trebamo zaživjeti bratstvo i sestrinstvo starih i mladih a Bog nas poziva da radimo a ne ljenčarimo. Molitva nas poziva da ne dovodimo druge u napast i da opraštamo. Ako molimo snažno, Bog nas ne može odbiti. Živimo molitvu i tek će se tada vršiti volja božja, zaključio je biskup.

Drugi dio susreta ministranata održan je u Prvoj osnovnoj školi Ogulin u župi sv. Križa gdje je nakon okrjepe održan sportsko-rekreativni dio susreta u malom nogometu i stolnom tenisu, dok je dio onih koji nisu sudjelovali u sportskim nadmetanjima upoznao crkvene i kulturno-povijesne znamenitosti grada Ogulina i okolice, za što je bio zadužen biskupijski povjerenik za mlade vlč. Josip Šimatović, dok je sportski dio koordinirao vlč. Mile Šajfar.

og susr ministranata1og susr ministranata3

Tags: Ogulin, ministranti, mons.mr. Zdenko Križić

Ispis