Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskup Križić krstio peto dijete u obitelji Vojvodić

Written by Zvonko Ranogajec, prof. on . Posted in Ordinarijat

vojvodic obitelj(Ogulin, 19.6.2016.) - Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je u nedjelju 19. lipnja na 12. nedjelju kroz godinu misno slavlje u župnoj crkvi sv. Križa u Ogulinu i tom prilikom krstio peto dijete u obitelji Vojvodić. Suslavili su domaći župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović, o. mr. Dominik Magdalenić iz Duhovnog centra Karmel na Krku te dr. Stanislav Šota, profesor na KBF-u u Đakovu.

Što Isus znači za moj život, osjećam li istinitost njegovih riječi, neka su od pitanja koje si trebamo postaviti, istaknuo je biskup Križić. Treba stalno raditi ispit savjesti te jesmo li vjerodostojni svjedoci vjere, jer preko nas drugi gledaju kakvi su kršćani. Posebno se trebaju zamisliti političari koji se deklariraju kršćanima a čija su djela često suprotna od kršćanskog nauka. Ne smijemo dopustiti da nas drugi opravdano ismijavaju, a da b i bili pravi Kristovi svjedoci biskup Križić je istaknuo tri uvjeta za budemo vjerodostojni svjedoci Kristovi. Prvi je uvjet da se odreknemo sebe, drugi da uzmemo križ na svoja leđa i treći da ga slijedimo.
Biskup je pohvalio je roditelje koji su izabrali život što znači darivanje i najveće bogatstvo. Ima naime puno dobrostojećih obitelji koje ne žele više djece zbog komocije, ne znajući kakav blagoslov donose djeca.

og biskup krizic krstio 5 dijete u obitelji vojvodic

Tags: Ogulin, krštenje, Vojvodić

Ispis