bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskup Križić pohodio župu Gračac i krstio sedmo dijete u obitelji Prgomet

gracac krstenj7dijeteGospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić pohodio je 09. listopada župu sv. Jurja mučenika u Gračacu. Predvodeći misno slavlje, u prepunoj samostanskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, u koncelebraciji s mjesnim župnikom fra Tinom Labrovićem, karmelićaninom o. Dominikom Magdalenićem, priorom krčkog samostana i biskupovim tajnikom vlč. Mišelom Grgurićem, biskup Križić krstio je malenu Luciju, sedmo dijete u obitelji Prgomet.

U svojoj propovijedi biskup je istaknuo važnost patnje u životu vjernika. Župa Gračac nakon Domovinskog rata primila je brojne izbjeglice iz raznih krajeva Hrvatske i BiH. Biskup je naglasio da nitko od vjernika župe Gračac nije došao na ova područja svojom voljom,već zbog toga jer su mržnjom neprijatelja bili prognani sa svojih ognjišta koja su ostala razrušena. Osvrnuo se Isus i na gubavce iz današnjeg evanđelja. Od deset gubavaca samo je jedan bio zahvalan. Veoma je važno u životu Bogu zahvaljivati. Kao da nam Bog još radosnije pomaže kada smo mi zahvalna srca. Kada mu znamo zahvaliti za svoj život, kada mu znamo zahvaliti za sve što od njega primamo. Na kraju propovijedi biskup se osvrnuo i na krštenje malene Lucije koja je svojim krštenjem postala dijete Božje. Ovaj veliki događaj nije radost samo za njezine roditelje i rodbinu, već i za cijelu župnu zajednicu koja je njezinim krštenjem postala bogatija za još jednoga člana Božje obitelji.
Na kraju svete mise župnik fra Tino Labrović zahvalio se biskupu na pastirskom pohodu, na upućenoj riječi ohrabrenja i pozvao biskupa da neprestano moli za ovaj napaćeni narod. Nakon svete mise biskup Križić zadržao se ispred crkve u druženju s narodom.

Tags: krštenje, Gračac

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice