bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Duhovne vježbe sjemeništaraca na Baškim Oštarijama

sjemenistarci(Baške Oštarije, 2.-5. ožujka 2017.) - Sjemeništarci zadarskog sjemeništa „Zmajević“, zajedno sa svojim rektorom don Antom Dražinom, imali su godišnje duhovne vježbe od 2. do 5. ožujka u Pastoralnom centru na Baškim Oštarijama. Voditelj duhovnih vježbi bio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić koji je sjemeništarcima kroz nagovore pokušao razjasniti smisao i vrijednost duhovnog poziva. Biskup je duhovni poziv pokušao protumačiti po primjeru poziva mnogih velikana Svetoga pisma kao što su Mojsije, Samuel, proroci i Ivan Krstitelj. Govoreći o načinu života ovih ljudi voditelj je otkrivao dubine bogatstva duhovnoga poziva. Osim razmatranja, sjemeništarci su u tišini pred Presvetim oltarskim sakramentom mogli i sami promišljati o pozivu koji im je od Boga upućen.

Drugoga dana duhovnih vježbi, nakon pokorničkog bogoslužja, sjemeništarcima je bila omogućena i sveta ispovijed u čemu su sudjelovali župnik domaćin i kancelar vlč. Marinko Miličević i biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

U potpunoj šutnji u kojoj su održavane duhovne vježbe, u posebnom ozračju prekrasne velebitske prirode, sjemeništarci su u molitvi, razmišljanju i osobnom razgovoru s voditeljem mogli produbljivati svoj duhovni poziv.

Tags: sjemeništarci, duhovne vježbe, Baške Oštarije, Zmajević

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice