bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskup Križić u Ogulinu predvodio misu na Uskrsni ponedjeljak

og uskrs pon 2(Ogulin, 17.4.2017.) - Gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić predvodio je večernje misno slavlje na Uskrsni ponedjeljak u Ogulinu koje tradicionalno predvode biskupi. Od svog prošlogodišnjeg izbora za biskupa ovo je prvi službeni pohod mons. Križića najvećoj župi u Gospićko-senjskoj biskupiji, sv. Križa u Ogulinu. Na svečanoj liturgiji suslavili su župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović kao i brojni svećenici Ogulinskog dekanata. Glazbom je misu uzveličao veliki župni zbor uz pjevače HPD Kleka Ogulin pod vodstvom Lidije Stipetić i uz orguljsku Karle Tripalo. Na misi su nazočili brojni župljani na čelu sa karlovačkim županom Ivanom Vučićem, saborskim zastupnikom Tomislavom Lipoščakom ogulinskim gradonačelnikom Jurom Turkovićem sa zamjenikom Tonom Radočajem i Željkom Stipetićem kao i predstavnicima brojnih udruga i čelnicima ustanova.

Pozdravljajući biskup Križića župnik Zubović je poručio da se na misi okupila župna zajednica u vidu svih onih koji su zaduženi za njen rast. Biskup Križić je u svojoj blagdanskoj homiliji istaknuo dvije bitne stvari, značaj vjere kroz susret s Bogom i često pogubnoj ulozi novca u životu ljudi. Vjera treba biti naše oči i ruke za Boga, kao što snaga učenika nakon brojnih svjedočenja za života s Kristom, nakon njegova uskrsnuća oni uz vjeru počinju prihvaćati istinu. Bog od njih jedino traži da budu svjedoci istine, i da žive ono što svjedoče i propovijedaju. Svjedočenje da je Isus živ trajni je zadatak Isusovih učenika do današnjih dana, a da bi netko rekao „ja sam vjernik“ potrebno je da poznaje Boga i da živi ono u što vjeruje. Vjera se naime ne stvara iz čuda nego iz osobnog susreta s Bogom, dok se čudo događa iz vjere.
Novac je stvarao čuda još iz starozavjetnih vremena. Stražari su zbog novca zanijekali događaje kod uskrsnuća a zbog njega je Isus i izdan. Oni koji mu se klanjaju ili na tuđoj muci gomilaju bogatstvo ili završavaju u kriminalu. Isus je pravilno istaknuo da se ne može služiti Bogu i maroniji. Novac je razorio mnoge duše u obiteljima a problem nastaje ako nam on postane smisao života. Uskrs nam je dao garanciju da će Isus s nama ostati do kraja svijeta, što znači da život i uz najveću patnju ima svoj smisao, zaključio je svoju propovijed biskupo Križić.

og uskrs pon 1

Tags: Ogulin

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice