bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Biskupijski susret ministranata

slunj bisk. susret ministranata(Slunj, 19.6.2017.) - U ponedjeljak 19. lipnja u Slunju je održan biskupijski susret ministranata Gospićko-senjske biskupije. Okupilo se preko 150 ministranata iz svih šest dekanata i većine župa biskupije s preko 20 svećenika na čelu s generalnim vikarom mons. Tomislavom Šporčićem i dekanima. Susret je pozdravnim riječima otvorio domaćin, župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić pozdravivši pristigle u svoje i u ime biskupa Zdenka Križića. Ministrante je pozdravio i biskupijski povjerenik vlč. Mišel Grgurić koji je i predvodio misno slavlje, koje je počelo nakon svečanog ophoda u župnu crkvu Presvetog Trojstva.

„Vršeći predano svoju službu obogaćeni Bogom, to trebamo prenositi i svojim prijateljima. Uzor vam trebaju biti prva dvanaestorica apostola koje je izabrao Isus da ga kao radnici prate na žetvi. Iako su bili siromašni, imali su bogatstvo Krista i krenuli su u svijet širiti Kraljevstvo Božje. I od vas ministranata kao i od nas svećenika se očekuje da svjedočimo Kristovu ljubav i da širimo kraljevstvo nebesko. Na kraju je propovjednik spomenuo riječi pape Franje za svjetskog susreta ministranata u Rimu 2015. da smo pozvani ne zatvarati se u sebe i svoja skloništa već svjedočiti sposobnost vjere da upravlja našim koracima, a Krist želi da budete ministranti misionari,“ zaključio je vlč. Grgurić. Misu je glazbom animirao zbor mladih uz orguljsku pratnju sjemeništarca Kristijana Pajadakovića.
Drugi dio susreta ministranata nastavljen je u sportskim nadmetanjima, razgledavanju Slunja i kvizom za ministrante. Domaćin mons. Pecić U nogometu je kod mlađih uzrasta do 4. razreda u konkurenciji 8 ekipa pobijedio Senj, dok je kod viših pobijedio Drežnik Grad koji je u finalu pobijedio Lešče na Dobri. U kvizu za ministrante je pobijedila Ana Barišić iz Donjeg Lapca.

slunj bisk. susret ministranata bslunj bisk. susret ministranata c

Tags: Slunj, ministranti

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice