bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugostila biskupa Zdenka i biskupa Milu

gs kolinda i biskupi(Gospić, 4.9.2017.) - Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar-Kitarović od 4. do 7. rujna premjestila je svoj Ured u grad Gospić, grad u kojem se nalazi sjedište Ličko-senjske županije i Gospićko-senjske biskupije. Tom prigodom Predsjednica RH, u svom privremenom Uredu u Gospiću, ugostila je gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića i gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića, u pratnji je bio biskupov tajnik vlč. Mišel Grgurić.

Na sastanku biskup Križić predstavio je Predsjednici Gospićko-senjsku biskupiju kao biskupiju koja je teritorijalno najveća u Hrvatskoj, ali po broju stanovnika kao jednu od siromašnijih biskupija. Upoznao je Predsjednicu sa stradanjima sakralnih objekata u Domovinskom ratu kao i o sve većoj potrebi za duhovnom obnovom hrvatskih branitelja i sveukupnog vjerničkog stanovništva. U daljnjem razgovoru biskup u miru mons. dr. Bogović upoznao je Predsjednicu s projektom Crkve hrvatskih mučenika i željom da se iskaže počast svim stradalima u povijesti Hrvatske. Predsjednica je zahvalila biskupima i izrazila svoju svoju nadu da će ovi prelijepi krajevi kao što je Lika u skorijoj budućnosti imati bolju perspektivu.
Biskupi su Predsjednici u znak zahvalnosti poklonili dvije knjige "Spomenicu Gospićko-senjske biskupije" i "Vinodol i njegova Crkva" u kojoj se spominje povijest Predsjedničinog rodnog Grobnika.

Tags: Ličko-senjska županija, Kolinda Grabar Kitarović

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice