bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Hodočašće Gospićko-senjske biskupije u Fatimu

Padova, (IKA) – Više od stotinu hodočasnika Gospićko-senjske biskupije misom u kapucinskoj crkvi uz grob sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi započelo je 8. listopada desetodnevno hodočašće u Fatimu povodom stote obljetnice fatimskog ukazanja. Misu je predslavio župnik Malog Lošinja i donedavni župnik i dekan ogulinski don Robert Zubović u suslavlju tajnika i kancelara biskupije preč. Mišela Grgurića i župnika Josipdola Petra Šporčića.

Tim jubilarnim hodočašćem povodom stote obljetnice fatimskog ukazanja želimo biti bolji, svetiji, da promijenimo svijet, poručio je na početku don Robert, istaknuvši na početku hodočašća da je „naša biskupija Gospodarev vinograd, Isus je trs a mi smo mladice. Koliki je naš urod i gdje su plodovi našeg rasta? Ne dopustimo da ostanemo suhe mladice već na ovom hodočašću učvrstimo i obnovimo svoju vjeru, priljubimo se uz trs i sjedinimo s Isusom". Nakon mise hodočasnici su obišli grob s neraspadnutim tijelom sv. Bogdana Leopolda Mandića, te svečevu ispovjedaonicu.
Hodočasnici su prvog dana hodočašća pohodili i baziliku Sv. Antuna Padovanskog a svoje hodočašće nastavljaju posjetom Lurdu.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice