bener

Ordinarijat Gospićko-senjske biskupije

Sabor biskupa Riječke metropolije u Gospiću

biskupi metropolije(Gospić, 9.4.2018.) - Sabor biskupa Riječke metropolije održan je u ponedjeljak 9. travnja u biskupskom Ordinarijatu u Gospiću. Pod predsjedanjem riječkog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ivana Devčića. Na saboru su sudjelovali porečko-pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša, krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak i gospićko-senjski biskup mons. mr. Zdenko Križić koji kao gospićko-senjski biskup na Blagovijest tradicionalno ugošćuje biskupe metropolije.

 Na Saboru je izvješće o radu Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ i Teologiji u Rijeci iznio rektor sjemeništa dr. Mario Tomljanović. Godišnje izvješće o radu Međubiskupijskog ženidbenog suda I. stupnja iznio je sudski vikar mons. mr. Emil Svažić. Nakon njihovih izlaganja biskupi su zajedno s metropolitom raspravljali o zajedničkim pitanjima Riječke metropolije.
Susret će završiti slavljenjem svete mise u gospićkoj katedrali Navještenja BDM koju će u 17 sati predvoditi riječki nadbiskup metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice