bener

Najave

Ljetni susret bogoslova i sjemeništaraca GSB

NAJAVA: Ljetni susret bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije održat će se od 20. do 25. srpnja u Rakovici. Tijekom 5 dana bogoslovi i sjemeništarci, kroz zajedničko druženje, upoznat će župe i vjernike Slunjskog dekanata.

Ispis E-mail

Biskup Bogović predvodi misno slavlje za blagdan sv. Jakova na Udbini

Udbina, 9. srp. 18.

              U srijedu 25. srpnja tradicionalno se na Udbini slavi blagdan sv. Jakova apostola, zaštitnika gospićko-senjske biskupije. Misno slavlje u 11h predslavi biskup u miru mons. dr. Mile Bogović u suslavlju sa članovima senjskog kaptola kao i čuvarem svetišta na Udbini vlč. Josipom Šimatovićem.

Ispis E-mail

Slavlje Svete Ane patrona župe Plaški

Plaški, 9. srp. 18

U četvrtak 26. srpnja župa Plaški u Ogulinskom dekanatu svečano slavi blagdan svojih nebeskih zaštitnika sv. Ane i Joakima. Svečanu misu u 11 sati predslavi župnik župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Štefančić a koncelebrirati će mjesni župnik dr. fra Draženko Tomić i svećenici ogulinskog dekanata. Po tradiciji će očekuje veći broj hodočasnika iz župa ogulinskog dekanata.

Zvonko Ranogajec

 

Ispis E-mail

Najava: Misa za žrtve Boričevca

Boričevac, 9. srp. 18.

U petak 27. srpnja u 14 sati tradicionalno će se služiti misa za sve žrtve Boričevca, župe koja je doživjela velika stradanja 1941. godine. Misno slavlje će predslčaviti župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić u suslavlju župnika Boričevca, Donjeg Lapca i Zavalja vlč. Dine Rupčića. Nakon mise će se blagosloviti spomenik Ivezića u organizaciji Hrvatskog domobrana iz Zadra kao i Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice