bener

Pozivi i najave

Božićni broj Providnosti

licki osik bozicna providnost(Lički Osik, 26.12.2018.) - Uoči Božića iz tiska je izišao 27. broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi zadnjih 9 godina, tri oputa godišnje za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja. Odgovorni je urednik vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić a uređivačko vijeće još čine Ivan Nekić, Ivana Đapić, Milica Jerković, Draženko Tomić, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik i Tihomir Stračević. Lektor je prof. Katica Marković a list tiska Alga-comerce iz Zagreba.

Continue Reading

Ispis E-mail

Biskupijski susret čitača u liturgiji

susret čitača(Plitvice, 12.11.2016.) - U subotu 12. studenog održan je u pastoralnom centru Marije Majke Crkve na Mukinjama na Plitvicama redoviti godišnji susret čitača u liturgiji Gospićko-senjske biskupije. Susret je započeo molitvom Trećeg časa u pastoralnoj dvorani nakon čega je sudionike susreta, njih blizu stotinu iz svih dekanata biskupije na čelu sa svojim župnicima pozdravio generalni vikar biskupije i župnik Otočca mons. mr. Tomislav Šporčić. On je istaknuo da je ovo jubilarni deseti susret a da su do sada bile obrađivane razne teme značajne za kvalitetu čitanja u liturgiji. Nakon više godina konačno je za glavnog moderatora susreta došao red na suizdavača lista Živo vrelo, pročelnika Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral i profesor na zagrebačkom KBF-u dr. fra Antu Crnčevića, jednu od najkompetentnijih osoba za liturgiju. On je govorio na temu „Služenje liturgijskog čitača Božjoj vjeri“.

Continue Reading

Ispis E-mail

Dan župe Vaganac

vaganac krizeva 16(Vaganac, 14.9.2016.) - U župi Vaganac u Slunjskom dekanatu svečano je proslavljen blagdan Uzvišenja sv. Križa, nebeski patron ove župe u slunjsko-plitvičkom kraju. Misno slavlje u 12 sati predslavio je župnik Zavalja u susjednoj BiH koja pripada Gospićko-senjskoj biskupiji i Boričevca vlč. Dino Rupčić u suslavlju sa svećenicima Slunjskog i Udbinskog dekana, na čelu s mjesnim župnikom Milom Šajfarom, župnikom i dekanom gospićkim mons. Milom Čančarom, slunjskim župnikom mons. Milom Pecićem i brojnim svećenicima, njih ukupno devet.

Continue Reading

Ispis E-mail

OŠTARSKO SVETIŠTE - Glagoljaški misal i današnje školstvo

Misal 1483 - PozivnicaPozivamo Vas na proslavu Prvotiska glagoljaškog misala u Svetište Gospe od Čudesa. Naš narod je NARODA KNJIGE i KULTURE. Ove vrijednosti u GODINI EVANĐELJA kao i pripremi za II. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH preporučujemo našim bitljima, župnim zajednicama te prenositeljima vjere, kulture i znanja - posebno učiteljima i profesorima razredne nastave, vjeronauka, hrvatskog, povijesti...

Radujući se Vašem dolasku pozdravljaju Vas Oštarski glagoljaši! 

pop Ante Luketić, čuvar Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice