bener

Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Vjeroučitelji na drugom stručnom vijeću

plitvice-str.vijece-vjeroucitelja(Plitvice, 17.10.2014.) - Vjeroučitelji Gospićko-senjske biskupije osnovnih i srednjih škola okupili su se u petak 17. Listopada na drugom ovogodišnjem stručnom vijeću na Plitvicama u pastoralnom centru Marije Majke Crkve. U nazočnosti predstojnika katehetskog ureda vlč. Nikole Turkalja vjeroučitelje je pozdravila voditeljica Ivona Rendulić nakon čega je molitveni uvod održala Iva Štajduhar.

Glavna tema seminara bile su izrade dnevnih priprema kao i ishodi učenja u nastavi vjeronauka. Posebna pozornost iskazana je prema izradi župnih kateheza za vjeroučenike u razredima koji se pripremaju za svete sakramente. Vezano za izradu dnevnih priprema održana je svrhovita radionica te učinkovita rasprava. Vjeroučitelji su popunili upitnik za vjeronaučnu olimpijadu nakon čega je bilo govora o napredovanju vjeroučitelja. Kao i ostali nastavnici i vjeroučitelji su pozvani prema pravilniku o napredovanju stjecati zvanja mentora i savjetnika u čemu bi se u biskupiji trebalo više angažirati. Predstojnik KU pohvalio je voditeljicu Ivonu Rendulić i njezine vjeroučitelje iz Ogulinskog dekanata koji su izradili župne kateheze za drugi i treći razred osnovne škole s pripadajućim ranim listovima. Voditeljica Rendulić je najavila izradu župnih kateheza i za sedmi i osmi razred za što je zatražila dragovoljce.

Slijedili su primjeri dobre prakse s dnevnim pripremama od strane Gordane Bertivić iz Zagorja Ogulinskog, Ivane Kovačević iz Slunja, Mirjane Car Stojković iz Generalskog Stola te Marija Klepića iz Donjeg Lapca. Na kraju je predstojnik KU vlč. Nikola Turkalj predstavio novu pastoralnu godinu u biskupiji koja je u znaku godine evanđelja te je istaknuo značaj duhovnih vježbi za vjeroučitelje laike. Istaknuo je i mogućnost stručnog osposobljavanja bez zasnivanje radnog odnosa i za vjeroučitelje.

Tags: vjeronauk, vjeroučitelj, stručno vijeće, Mukinje, pastoralni centar

Ispis E-mail

CookiesAccept

Pretraživanje stranice