bener

Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Nastavak programa "Tečaj vjere" u Otočcu

tečaj vjere(Otočac, 31.1.2015.) - U subotu, 31. siječnja o. g. u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu nastavljeno je s predavanjima Tečaja vjere za teološko obrazovanje vjernika – laika s područja Gospićko-senjske biskupije.

Predavanja po dva sata održali su profesori Teologije u Rijeci, i to: dr. Natalija Bogović i vlč. mr. Mario Gerić.
Dr. Bogović govorila je o temi četvrtog dijela Katekizma Katoličke Crkve (KKC) kojeg je sadržaj "Kršćanska molitva", a mr. Gerić je govorio o sakramentima koji se u KKC-e obrađuju u drugom dijelu. Sinteza katekizamskog nauka o sakramentima kako je izložio mr.Gerić može se jednostavno izreći ovako: "Svrha je sakramenata posvećivanje ljudi, izgrađivanje Tijela Kristova i iskazivanje štovanja Bogu; a kao znakovi služe i za poučavanje. Vjeru ne samo da pretpostavljaju nego je riječima i stvarima hrane, jačaju i izražavaju; zato se i zovu sakrementima vjere" (KKC 1123) . Naime, u programu Tečaja vjere kako ga provodi Povjerenstvo za župnu Katehezu Gospićko-senjske biskupije prvu godinu programa ima tumačenje nauka Crkve prema KKC.

Na na predavanjima prošle subote sudjelovalo je 45 polaznika. Neki nisu mogli doći radi lošeg vremena. Sljedeća subota kad će se s Tečajem nastaviti jest subota 28. veljače 2015.godine.

Tags: Otočac, tečaj vjere

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice