bener

Katehetski ured Gospićko-senjske biskupije

Vjeronaučna olimpijada za našu biskupiju

vj-olimp-gim-og(Ogulin, 19.2.2015.) - U Prvoj osnovnoj školi Ogulin vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije. Sudionike je na početku pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj, a sudjelovalo je više od 150 natjecatelja iz 22 ekipe osnovnih škola te 8 srednjih škola.

Sudionike su zatim pozdravili ogulinski gradonačelnik Jure Turković i ravnatelj škole domaćina Zvonko Ranogajec. Predsjednica povjerenstva za srednje škole, ujedno članica državnog povjerenstva, bila je Ana Stipetić, a za osnovne škole domaća vjeroučiteljica Ivona Rendulić. Svim sudionicima na kraju se obratio gospićko-senjski biskup Mile Bogović koji je istaknuo značenje Drugoga vatikanskog koncila kojem je bio suvremenik, i otvorio Olimpijadu.
Nakon provedenih pisanih testova, tombole i milijunka od osnovnih škola pobijedila je OŠ Slunj, ispred škole domaćina Prve osnovne škole Ogulin i OŠ Dr. F. Tuđman iz Ličkog Osika. Od srednjih škola pobijedila je Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina, ispred Srednje škole Otočac i Srednje škole Slunj.
Za boravka u Ogulinu sudionici su posjetili župnu crkvu Sv. Križa gdje im je o povijesti grada i župe govorio ogulinski župnik i dekan preč. Robert Zubović.

vj-olimp-os-slunj

Tags: Ogulin, vjeronauk, vjeronaučna olimpijada, 2. vatikanski koncil

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice