bener

Mladi duhovnim sadržajima uoči Svih Svetih

gs holywin 2017(Gospić, 31.10.2017.) - Mladi gospićke katedralne župe Navještenja BDM već nekoliko godina organiziraju Holywin, večernji duhovni sadržaj uoči svetkovine Svih svetih. Duhovni program Holywin započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Mišel Grgurić, biskupov tajnik. Nakon svete mise vjernici, a posebno mladi i ovogodišnji krizmanici, okupili su se u dvorani Biskupijskog caritasa gdje su gledali dokumentarni film o životu i djelovanju velike svetice naših dana, sv. Majke Tereze iz Kalkute. Nakon filma, duhovni program nastavljen je u Katedrali euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Mišel Grgurić, a pjesmom i molitvama animirali su krizmanici predvođeni svojim animatorima. Za vrijeme euharistijskog klanjanja svećenici su bili na raspolaganju vjernicima da se pomire s Bogom u sakramentu svete ispovijedi. Na euharistijskom klanjanju vjernicima se pridružio i biskup mons. Zdenko Križić, koji je kao mjesni pastir dao potporu vjernicima da ustraju na životnom putu svetosti.

Ispis E-mail

Križari prisegnuli na blagdan svog zaštitnika bl. Ivana Merza

og prisega krizara(Ogulin, 10.5.2015.) - U nedjelju 10. svibnja na blagdan bl. Ivana Merza a ujedno i Majčin dan na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Križa u Ogulinu svečano križarsko obećanje dalo je četvero novih križara u križarskom društvu Dragutin Kukalj iz Ogulina. Misu je predslavio župnik i dekan ogulinski preč. Robert Zubović a tijek prisege je održao izaslanik predsjednika Središnjeg križarskog vodstva Darija Burjana, Matej Masjan , referent za organizaciju pri SKV-u. Među brojnim vjernicima našlo se dosta nekadašnjih križara kao i roditelja današnjih križara.

Continue Reading

Ispis E-mail

Sabor mladih Gospićko-senjske biskupije te svjedočenje sestara uršulinki i bogoslova dominikanaca

sab ml6(Karlobag, 25.4.2015.) - Gradić ispod Velebita obrubljen plavetnilom mora, primio je u subotu, 25. travnja 2015. u samostanu sv. Josipa veću skupinu mladih koja je oživjela ovo mirno mjesto. Ovdje je održan 45. sabor mladih Gospićko-senjske biskupije u organizaciji vlč. Josipa Šimatovića, povjerenika za mlade. Temu je svakako odredila sutrašnja nedjelja, Nedjelja Dobrog Pastira, nedjelja molitve za duhovna zvanja. Pozvane su sestre uršulinke Cecilija, Katarina i Damjana iz Varaždina i bogoslovi dominikanaca Domagoj, Anto, Marko, Gabrijel i Lovro koji su mladima svjedočili o svom duhovnom pozivu.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice