bener

Novi, 19. broj Osvita, lista mladih katolika Gospićko-senjske biskupije

(Senj, 14.12.2013.) - Drugog tjedna Adventa a uoči 42. sabora mladih katolika Gospićko-senjske biskupije iz tiska je izišao 19. broj lista mladih biskupije, Osvita. Novi Osvit prati aktivnostima mladih katolika zadnjih godinu dana u vremenu dva zadnja sabora u Oštarijama i Ogulinu te Slunju kao i IV. Biskupijski susret mladih katolika u Otočcu. Izdavač lista je Gospićko-senjska biskupija odnosno biskupijski povjerenik za mlade, župnik i dekan udbinski mons. mr. Tomislav Rogić, glavni urednik lista je Željko Mačić a u stvaranju lista sudjelovalo je više aktivnih mladih novinara.

Osvit počinje uvodnikom Željka Mačića koji daje osvrt na najaktualnija zbivanja protekle Godine vjere u kojoj je biskupija dobila najbolji dar, dva nova svećenika., dok Dino Paušić prenosi ulomke iz knjige pape Franje. Osvit zatim prenosi poslanicu gospićko-senjskog biskupa povodom nove pastoralne godine u kojoj je težište na odgoju, slobodi i križu ako i zamišljeni intervju s Miroslavom Bulešićem. Zvonko Ranogajec i Dijana Beganović pišu o 4. biskupijskom susretu mladih u Otočcu a Tomislav Rogić i Željko Mačić pišu o dva zadnja sabora mladih, 40. u Oštarijama i 41. u Slunju, kao i duhovnoj obnovi na Plitvicama s mladima iz drugih biskupija. Dijana Beganović prezentira nacionalni susret križara u Ogulinu a Mateja Posavi o tečaju vjere za župne animatore u Otočcu te hodočašću vjernika gackog kraja u Međugorje. Jelena Odorčić piše o Nacionalnom susretu salezijanske mladeži i Taize susretu u Rimu 2013. Dijana Beganović bilježi hodočašće mladih u Vukovaru i prošlogodišnju Adventsku akciju za obitelj Perković iz Podlapače. Vesna Vuković se pita zašto postoje zlo i patnja a Velimir Benić više3 teoloških „zašto“.
Na kraju slijede rubrike, knjižnica, videoteka, poezija i strip. N naslovnici dominira od ruku sabornika stilizirani križ a na zadnjoj stranici sudionici 41. Sabora u Slunju.

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice