Zahvalno hodočašće mladih ogulinskog dekanata

Written by Iva Štajduhar, prof. on .

mladi-zahvalno-hodocasce(Ogulin - Oštarije 24.5.2014.) - Grupa mladih hodočastila je iz Ogulina u svetište Gospe od Čudesa u Oštarije. Ovo hodočašće bilo je zahvala na susretu katoličke mladeži u Dubrovniku.

Radosno i poletno, uputili smo se u 14.30. iz Ogulina moleći PUT SVJETLA i pjevajući Bogu i Gospi. Na putu su nas radosno dočekali i okrijepili naši dragi prijatelji iz susjedne župe, bl.Alojzija Stepinca, te smo radosno nastavili dalje kroz Kaševare. Oko 17.30. stigli smo pred svetište Gospe od Čudesa gdje smo nakon okrijepe, u svetištu predmolili krunicu i slavili svetu misu s domaćinima.

Ovo je bilo prvo ovakvo hodočašće, nadajmo se da će to prijeći u tradiciju. Velika hvala vlč. Dini pod čijim smo vodstvom sretno stigli u svetište, veliko hvala domaćem župniku vlč. Ante Luketić , našem domaćinu koji je cijelo vrijeme bio s nama od Ogulina do Oštarija. Hvala ovogodišnjim krizmanicima i ostaloj ekipici koja je bila odvažna za ovo lijepi hodočašće. Što reći: hod kroz prekrasnu prirodu ogulinskog kraja te molitva uljepšali su nam subotu. Svakog dana napredujmo u našem pozivu: NA SLOBODU POZVANI.
BOG ŽIVI!

Tags: mladež, mladi, Ogulin, Oštarije, Gospa od Čudesa

Ispis