bener

VELIKI PETAK – SLAVLJENJE MUKE GOSPODINOVE

VELIKI PETAK – SLAVLJENJE MUKE GOSPODINOVE

(Gospi, 19.4.2019.)

U gospićkoj katedrali, Obred Velikog petka, 19. travnja 2019. s početkom u 18 sati predvodio je  gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u zajedništvu s tajnikom i kancelarom  preč. Mišelom Grgurićem, s domaćim župnikom preč. Mariom Vazgečem, umirovljenim svećenikom vlč. Zlatanom Sušićem, uz asistenciju đakona Maria Kralja, bogoslova Brune Lovakovića i Domagoja Tujmera i sjemeništarca Marka Butkovića.

Obred je počeo prostracijom biskupa i svećenika pred „ogoljelim“ oltarom i klečanjem vjernika koji su molili u šutnji. Nakon toga slijedila su čitanja, čiji je vrhunac bio dramsko recitiranje Muke po Ivanu.

Continue Reading

Ispis E-mail

Blagoslov novog zvona na kapeli Krista Kralja u Ogulinu

Na Cvjetnu nedjelju u Ogulinu je u samostanu sv. Franje Asiškog održana svečanost pored  kapele Krista Kralja. U nazočnosti stotinjak vjernika ogulinski dekan i župnik Zagorja Ogulinskog dr. Željko Blagus predslavio je svečanost blagoslova novog vanjskog zvona na kapeli u suslavlju s fra Mirkom Gregovom koji u ime franjevaca trećoredaca glagoljaša iz župe bl. A. Stepinca upravlja samostanom.

Continue Reading

Ispis E-mail

Proglas biskupa Križića povodom hodočašća bl. Stepincu

PROGLAS

hodocasce krasic 2019

Draga braćo i sestre,

ovu pastoralnu godinu u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji proglasili smo Godinom duhovnih zvanja. Svi znamo da je duhovni poziv nešto što dolazi od Boga. Bog je onaj koji poziva. Isusove riječi: „Žetva je velika, ali poslenika je malo“, zaista su aktualne za našu Biskupiju, ali jednako tako i Isusov poziv svima: „Molite Gospodara žetve da pošalje poslenike u žetvu svoju“ (Lk 10,2). Naši vjernici imaju pravo biti zahtjevni i puno očekivati od svojih svećenika,  ali imaju i obvezu moliti i promicati duhovni poziv da ne uzmanjka navjestitelja Radosne vijesti na ovim područjima. Naš narod kroz povijest dao je mnoge duhovne velikane. Kao najsvjetliji lik Crkve u Hrvata ističe nam se bl. Alojzije Stepinac kojemu ćemo u čast ove godine organizirati hodočašće na njegov grob u zagrebačkoj prvostolnici i u njegovu rodnu župu Krašić gdje je blaženo preminuo.

Continue Reading

Ispis E-mail

Božićni broj Providnosti

licki osik bozicna providnost(Lički Osik, 26.12.2018.) - Uoči Božića iz tiska je izišao 27. broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi zadnjih 9 godina, tri oputa godišnje za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja. Odgovorni je urednik vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić a uređivačko vijeće još čine Ivan Nekić, Ivana Đapić, Milica Jerković, Draženko Tomić, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik i Tihomir Stračević. Lektor je prof. Katica Marković a list tiska Alga-comerce iz Zagreba.

Continue Reading

Ispis E-mail

Pretraživanje stranice